miercuri, 11 decembrie 2013

Roata se intoarce

   De ce e nevoie sa suferim din dragoste? Dragostea, prin definitia pe care i-o dau in cunostinta de cauza, este sentimentul cel mai frumos si inaltator pe care il putem trai. Indiferent daca indreptam dragostea noastra spre parinti, spre un animal de companie, sau copilul nostru, sau persoana iubita, ne face sa fim mai buni, mai toleranti si mai impliniti.
   De ce auzim atatea povesti de suferinta din dragoste? Voi vorbi aici strict de dragostea dintre parteneri. Un parteneriat, de orice natura, trebuie sa fie sincer, deschis, fara ascunzisuri. Un parteneriat il faci spre un tel comun. Si care este telul a doi oameni care se unesc? Sa fie fericiti. Separat. Si impreuna. Durerea apare atunci cand esti singurul care iubeste, singurul care mai vede lumina de la capatul tunelului. Cand inca faci suprize partenerului. Inca il alinti si il ajuti. Iar el, inert, nu mai reactioneaza. Corect ar fi sa discuti cu celalalt. Sa ii faci plecarea mai usoara, daca nu mai doresti sa ramai langa el. Sa nu iti bati joc de cineva, care a fost pentru un timp o parte din tine. Pentru ca iti bati joc de tine in primul rand.
   Am crezut mereu ca in viata roata se intoarce. Ca oricat ar fi de patrata tot se mai intoarce odata. Ca nu poti rani fara sa te loveasca si pe tine, cand ti-e lumea mai draga, o durere, o suferinta, o indiferenta. Si asa este fara dubiu.
   Dragostea nu este suferinta. Nu este dor si durere. Este daruire, zambet, liniste, fericire. Este totul si atunci cand ai totul si pretuiesti asta, ai in jurul tau o lumina divina. Nu lasati loc orgoliului, lipsei de comunicare, gandului efemer ca aveti controlul, in povestea voastra. Pentru ca langa voi mai e un suflet. Nu-l faceti sa sufere. Ganditi-va la roata.. Roata suntem fiecare dintre noi..




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu