vineri, 31 ianuarie 2014

Dragostea imperfect-perfecta

   Sunt cateva reguli, nu spun general valabile, desi am vazut ca se aplica in majoritatea relatiilor fericite si mereu constructive. Reguli simple care fac diferenta. Reguli.. veti spune.. Nu in adevaratul sens al cuvantului. Ci doar niste pasi simpli spre o relatie mai buna zi dupa zi. Ce am descoperit eu? Well.. :)

  • Lasa-i libertate celuilalt. Daca observi ca abuzeaza de lucrul asta, ca o intelege gresit, poti discuta, sau poti merge mai departe fara el(ea). Libertatea intr-o relatie e foarte importanta si e un lucru de apreciat. De aici deriva si increderea care se contruieste in timp. O seara cu fetele sau o seara cu baietii sunt de folos pentru a aprecia ca te intorci la persoana iubita. A controla fiecare miscare, telefoane, emailuri.. e doar o pierdere de timp. Fiecare este liber prin definitie, chiar si in cazul unei casnicii. Diferenta e data de faptul ca ai libertatea sa faci orice doresti, insa nu iti doresti decat sa fii TU si sa fii cu persoana draga.
  • Ai incredere. Indiferent de cate ori ti-a fost inselata in trecut, ai incredre in persoana de langa tine pana la proba contrarie. Nu se poate construi nimic pe neincredere.
  • Fii deschis(a) la lucruri noi. Accepta pasiunile celuilalt in viata ta. Vei fi surprins(a) sa descoperi ca iti plac si tie unele lucruri pe care celalalt le face. Puteti descoperi astfel pasiuni comune, lucruri care va pot imbogati viata.
  • Fii sincer(a). Mereu. Raspunde sincer la intrebari, daca ti se pun. Fii sincer(a) legat de ceea ce simti, de ceea ce iti doresti, legat de asteptarile pe care le ai. Acorda-i celuilalt posibilitatea de a sti la ce se "inhama". Atunci cand te indragostesti, dupa o clipa, dupa o saptamana, dupa o luna, spune fara ezitare. Dragostea e cel mai inaltator sentiment.
  • Apropierea. Fizica si sufleteasca. Micile surprize. Lucruri care demonstreaza ca te gandesti la celalalt. Sunt lucruri mici si simple, din suflet, care intaresc o relatie.
  • Renunta sa compari ceea ce ai cu orice relatie trecuta. Din start ratezi o sansa la ceva frumos si autentic. Nu juca la dublu, nu alerga dupa doi iepuri. Nu vei prinde niciunul. Garantat. Minciuna are cele mai scurte picioare.
   Si cel mai important.. cand te simti fericit(a) cu cineva, cand te simti TU, cand nu joci roluri, nici nu te prefaci, cand te simti ocrotit(a), cand zambesti si cand razi, cand mergi pe strada de mana cu cineva, mandru(a) ca e langa tine.. ei bine s-ar putea sa fi gasit persoana cea mai potrivita pentru tine.
    Sa traim dragoste. :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu